Gasshuku CZ a nejen ve Sport Úvaly

Gasshuku České republiky navštěvuji pravidelně od jeho prvního ročníku v roce 2005. Má pevné místo nejen v mém diáři, ale také v kalendáři našeho dojo. České gasshuku patří ke špičkovým seminářům Evropy. Pravidelně ho navštěvují nejen čeští karateka, ale i Němci, Švýcaři, Rusové, Poláci, Ukrajinci a Švédové. K jeho přednostem patří: výuka vyšších technických stupňů pouze japonskými špičkovými instruktory, malá komunita cvičenců s poměrně slušnou technickou vybaveností a příznivý poplatek ve srovnání s obdobnými semináři v Evropě.

Ročník 2015, který se konal v malebných Prachaticích, byl pod taktovkou senseie Naky, Okumy a Chubachi. Tréninky probíhaly 3x denně. Oproti předešlým ročníkům, který byly zaměřené na kumite, se probíraly především kata. Karate ka z mého klubu se díky výborné metodice japonských instruktorů velmi zlepšili a převezli si mnoho chuti a impulsů do svých vlastních tréninků.

Gasshuku znamená společné setkání a na české půdě je i to společné podtrženo. Jsme jeden tým a je jedno z jakého koutu země, jakou barvu pleti máme a jakého jsme vyznání. V Japonsku nám poslední dobou zdůrazňují, že jsem jedna rodina. Tento pocit mám na českém gasshuku.

Přeji organizátorům další úspěšné ročníky a těším se spolu s naším klubem na letošní gasshuku, které poprvé proběhne v Kadani.

Za Sport Úvaly Jana Konečná